“Kadınların Sosyal Hayata Katılımını Sağlayacağız”
Dayanışma Gazetesi, Beyoğlu Örnektepe Mahallesi muhtar adayı Seza Horoz’la görüştü:
Nasıl muhtar adayı oldunuz?
Muhtar adaylığı için öneri geldiğinde ilk tepkim şu oldu, bizler artık kazanmak için mücadele etmeliyiz. Sadece düzenin eleştirisi artık yeterli değil. Halk zaten düzenin vahşetini canıyla kanıyla yaşıyor. Halkın propagandanın ötesinde kazanmaya ihtiyacı var. Bu anlayışla demokratik kurumların ve mahalle halkının görüşünü alarak tüm adaylara çağrı yaptık. Şu anki muhtar çağrımıza yanıt vermedi. Sonuçta mahalledeki tüm devrimci demokrat kurumların ve mahallenin ileri gelenlerinin desteğiyle aday oldum.
Örnektepe’ye dair hedefleriniz?
Örnektepe İstanbul’un en merkezi yerinde olmasına rağmen terk edilmiş bir bölge görünümündedir. Bunda şuana kadarki muhtarlık anlayışının da payı var. Bugüne kadar muhtarlık sadece resmi evrak verilen ve hükümet yardımlarının adaletsizce dağıtıldığı bir kurum olarak işlev görmüş. Halk edilgen kılınmış. Biz öncelikle halkın kendi yaşamı üzerinde söz sahibi olabileceğini göstermek istiyoruz.
Mahallenin sorunları çok fazla kreş, ışıklandırma, sağlık ocağı, spor sahası ve çocuklar için park sorunlarımız var. En acillerinden başlayarak bu sorunların üzerine gideceğiz.
Muhtarlık kurumu özellikle kadın ve çocuklar açısından çok önemli. Çünkü mahallede en çok onlar yaşıyorlar ve mağdur durumdalar. Okuma yazma bilmeyen birçok kadınımız var, kreş olmadığından sosyal hayata katılamıyorlar. Öncelikle kadınların sosyal hayata katılımını mümkün kılacak koşulları yaratmaya çalışcağız.
Etkin bir azalık ve sokak temsilcileri aracılığıyla mahalle halkını yönetime aktif olarak katmayı hedefliyoruz. Sorunları birlikte tanımlayıp, çözümlerini birlikte arayabileceğimiz katılımcı bir işleyiş oluşturacağız. Halkın kendi hayatına sahip çıktığı bir mahalle yaşamı olabileceğine inanıyoruz.
Ayrıca halkların kardeşliği anlayışıyla farklı kesimler arasındaki önyargılarla mücadele etmeyi önümüze koyuyoruz. Çünkü önyargılar halkları birbirine yabancılaştırıyor, mahalle yaşamında ciddi gerginliklere yol açıyor. Eğer yabancılaşmayı aşabilirsek siyasi iktidarlar karşısında halk kendi gücünü ortaya çıkarabilecek ve o zaman da mahalleye daha fazla hizmet gelecektir.
Çalışmalarınızda başarılar dileriz.