SEÇİM 2009-BURSA/Nadir KIRLILAR İle Röportaj
EMEP çatısı altında Bursa Yıldırım İlçesi Belediye Meclisi 1. sıra adayı olarak seçimlere katılan BATİS Basınla İlişkiler Sorumlusu ve SODAP Bursa Temsilcisi Nadir KIRLILAR, Dayanışma Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.
Kendinizi tanıtır mısınız?
Bursa Yıldırım İlçesi doğumluyum. Lise mezunuyum. Büro emekçisiyim. 1994 yılında çalıştığım fabrikada sendikal faaliyetlerle tanıştım. 1997 yılında Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası’nın (BATİS) kuruluş çalışmalarında yer aldım. Şu an BATİS Basınla İlişkiler Sorumlusu olarak sendikada görev almaktayım. Aynı zamanda Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Bursa temsilcisiyim. Çalıştığım iş yerinde de DİSK Sosyal-İş Sendikası üyesiyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.
Ortak aday olduğunuzu biliyoruz. Ortaklaşma sürecinden kısaca bahseder misiniz, hangi kurumlar destekliyor?
İlk olarak “Bursa’da Biz de Varız Platformu”nun destekçileri ve Bursa Halk Meclisi üyesi kurumlarla bir araya geldik. Birlikte seçim çalışmalarını ortaklaştırmak için toplantılar organize ettik. Bu toplantılar sonucunda Bursa Büyük Şehir ve Kestel ilçesi belediye başkanlığı çalışmaları için bağımsız adaylarda anlaşmaya vardık. Yıldırım ilçesinde de EMEP’ in listesinden benimle birlikte dört arkadaş meclis üyeliği için aday olduk. Bu ilçede aynı zamanda Sosyalist Emek Hareketi’nden (SEH) arkadaşlar da bizi destekleme kararı aldılar.
Seçime katılan diğer adaylardan farkınızı nasıl ifade ediyorsunuz?
Bizler yıllardır ülkemizdeki ve kentimizdeki her gelişmede eşitlikten, emekten, demokrasiden, barıştan, özgürlükten yana tavır aldık ve bu düşüncelerimizi çeşitli etkinliklerle sokağa taşıdık. Diğer burjuva partilerinin adayları gibi seçimler öncesi bu sözleri dilimize dolamadık, yaşadığımız tüm süreçlerde bunlar için mücadele ettik. Belediyecilik anlayışımızdaki en önemli fark ise, oluşturacağımız mahalle meclisleri aracılığıyla kentimizi halkla beraber yönetmek ve belediye gelirlerini “rant için değil halk için” kullanacak olmamız.
Yıldırım için projeleriniz nelerdir?
Yukarıda bahsettiğim gibi öncelikli olarak Yıldırm halkının alınan kararlara doğrudan katılabilmeleri için muhtarlıklarla beraber mahalle halk meclislerini oluşturacağız.
Belediye gelir ve giderlerini şeffaflaştırıp, tüm halkın rahatlıkla denetleyebileceği bir ortam yaratacağız.
Günümüzde yaşanan en büyük sorunlardan biri de kamuda çalışan insanların örgütlenme hakkının olmaması ve sözleşmeli çalışmak. Bizler tüm belediye çalışanlarına örgütlülük hakkı tanıyıp sözleşmeli çalışmayı ortadan kaldıracağız.
Gençler için meslek eğitim kursları ile sanatsal eğitim kursları, kadınlar için sığınma evleri ve kadın kültür evleri, engellilere rehabilitasyon merkezi, yaşlılara bakım merkezleri, çalışanların çocuklarına kreşler açılması projelerimiz içerisinde ilk elden sayabileceklerimiz.
Ayrıca kentsel dönüşüm adı altında yapılan rantsal dönüşümleri durdurup, halkın ferah içinde barınabileceği, doğaya saygılı yeşil bir kent yaratmayı düşünüyoruz.
Başarılar dileriz.